Nu är det kul, jag och min man har legat däckade i en influensa-liknande förkylning i en hel vecka. Jag rotade fram ett recept som en kompis smsade till mig innnan jul, saffransbiscotti
Denna eftermiddag har jag julbakat. Jag exprimenterade mig fram och det blev pepparkaksbröd, chokladnötter med apelsinsmak, chokladnötter med kaffesmak, mellanmålskakor med saffran och mellanmålskakor med pepparkakssmak, den sistnämna får ni recept på här
Biscottin ska va hård o ej kännas mjuk när tiden gått ut. Ta ut biscottin o sänk ugnen till 120 grader o dela den i önskad storlek jag brukar gör ca 1 cm tjocka kakor
Häll smeten sedan på den avsvalnade pepparkaksbotten. Ca 250/300 g pepparkakor ( jag tycker om när botten är tjock) 75g smörFyllning. 50-100g choklad vit/ljus Sätt ugnen på 200 grader. ) Ca 250/300 g pepparkakor. 50-100g choklad
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Torra fast saftiga. Mjuka men ändå hårda och så det goda mandlarna på det
14-15 dl vetemjöl special det går med vanligt vetemjöl med. Degen skall arbetas en stund gärna 5-8 min tills den släpper bunken. Nu får du sänka ugnen till 75-100 grader och sätta in dem för att torka sätt en grytlapp i luckan så fukten slipper ut ur ugnen låt nu stå där tills de är helt torra kan ta allt från 1-3 timmar. 14-15 dl vetemjöl special
Jag använde mig av en sås/dressing flaska, gillar inte massa spill. Jag har gjort en liten kaka i perfekt storlek, en "mini bite" pepparkaks cheesecake
Platta ut bi-tarna med mjölad hand eller kavla lätt med mjölad kavel ut till avlånga plattor. Lägg rullarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspap-per
Skär cm-stora kakor och vänd kakorna så de ligger på sidan. 1-2 tsk lakritspulver. Längderna blir ca 25 cm och blir ca 4-5 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Ta sedan ut plåten, vänd kakorna och grädda ytterligare 6-8 minuter. 1-2 tsk lakritspulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.