Julbak - Pepparkaks skorpa / pepparkaks biscotti
Blondinen & Kniven
Blondinen & Kniven
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 100 gram mandel med skal
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjöl
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk mald ingefära
  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • Gör så här
  • Ta fram din matberedare.
  • Blanda samman de torra ingredienserna.
  • Tillsätt sedan mandeln och hacka i maskinen.
  • Dela smöret i mindre bitar och stoppa ner i matberedaren och jobba ihop degen.
  • Forma fyra längder lika långa som den bakpapperklädda plåten.
  • Grädda i 40 minuter på 175 grader Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar. Lägg bitarna med ena sidan upp.
  • Grädda i ytterligare 1 timme på 100 grader Låt svalna och förvara i en lufttät burk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.