112 g
maizena majsstärkelse (1 msk)Smuldeg: Värm ugnen till 200 grader, varmluftsfunktion. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, strösocker och salt i en bunke. Dela smöret i bitar, lägg dem i bunken och nyp ihop alltsammans till en smulig deg med fingertopparna. Eller använd en matberedare.
1 Fyllning:
Skölj hallon och blåbär och lägg dem i en bunke. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Lägg dem i bunken och ringla över citronsaften.
1 Blanda
strösocker och maizena i en skål och strö blandningen över bären. Blanda runt och häll bären i en pajform, 24 centimeter i diameter. Jämna till ytan och strö sedan över smuldegen.
1 Grädda
pajen mitt i ugnen i 25–30 minuter, eller tills den har fått en fin, gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna lite.
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Garnera med färska bär och blad precis innan servering. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter
Häll smeten i en passande form med bakpapper i botten eller som du smörar upp ordentligt. 1Dekorera med florsocker. 1Skär rabarbern mindre bitar och blanda med lite socker i en bunke. 1Pudra över florsocker och servera med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.