Smulpaj med blandade bär
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 180 g vetemjöl (3 dl)
  • 110 g vaniljsocker (1 msk)
  • 145 g strösocker (½ dl)
  • 13 g salt (½ tsk)
  • 1100 g rumsvarmt smör
  • 1250 g färska hallon
  • 1250 g färska blåbär
  • 1500 g färska jordgubbar
  • 1 saften från 1 citron
  • 190 g strösocker (1 dl)
  • 112 g maizena majsstärkelse (1 msk)Smuldeg: Värm ugnen till 200 grader, varmluftsfunktion. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, strösocker och salt i en bunke. Dela smöret i bitar, lägg dem i bunken och nyp ihop alltsammans till en smulig deg med fingertopparna. Eller använd en matberedare.
  • 1 Fyllning: Skölj hallon och blåbär och lägg dem i en bunke. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Lägg dem i bunken och ringla över citronsaften.
  • 1 Blanda strösocker och maizena i en skål och strö blandningen över bären. Blanda runt och häll bären i en pajform, 24 centimeter i diameter. Jämna till ytan och strö sedan över smuldegen.
  • 1 Grädda pajen mitt i ugnen i 25–30 minuter, eller tills den har fått en fin, gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna lite.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.