Rabarberkladdkaka – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 12,5 dl socker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11 nypa salt
  • 13 st ägg
  • 12 dl mjöl
  • 1300-400 g rabarber
  • 1 Dekorera med florsocker
  • 1 Vaniljglass, vispgrädde eller vaniljssåsSmält smöret i en kastrull. Blanda samman socker, vaniljsocker, salt, ägg och mjöl. Tillsätt smöret och rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en passande form med bakpapper i botten eller som du smörar upp ordentligt.
  • 1 Skär rabarbern mindre bitar och blanda med lite socker i en bunke. Portionera därefter ut rabarberbitarna jämt över smeten så att de täcker hela formen.
  • 1 Grädda kakan mitt i ugnen ca 20-30 min, 180 C. Låt svalna.
  • 1 Pudra över florsocker och servera med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
  • 1 Njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.