1 Vaniljglass,
vispgrädde eller vaniljssåsSmält smöret i en kastrull. Blanda samman socker, vaniljsocker, salt, ägg och mjöl. Tillsätt smöret och rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en passande form med bakpapper i botten eller som du smörar upp ordentligt.
1 Skär
rabarbern mindre bitar och blanda med lite socker i en bunke. Portionera därefter ut rabarberbitarna jämt över smeten så att de täcker hela formen.
1 Grädda
kakan mitt i ugnen ca 20-30 min, 180 C. Låt svalna.
1 Pudra
över florsocker och servera med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Jag hittade detta gudomliga recept på underbara "Fridas bakblogg". Semmelkladdkaka, ljuvligt gott. Jag ökade dock upp mängden mandelmassa något, för det är sååå gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.