Smörstekt Uerfilé med vitvinssås smaksatt med grönpeppar och syrliga äpplen. I vissa livsmedelsbutiker kan man köpa minipaprika och mindre spetsiga paprikor
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
•Sila potatisen och stek med den skurna sidan nedåt, lägg i några klickar smör. •I med grönsakerna när potatisen fått en fin stek yta tillsammans med dill, salt och peppar
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Saftiga, syrliga citronrutor. Citronkrämen är lös när den är färdig men den stelnar efterhand Använd en tesil till att pudra rejält med florsocker ovanpå
Vi köpte färsk fin torskfilé som smörstektes till sparris och hemmagjord Hollandaisesås. Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull
Smörstekt torskrygg med rödvinssmör och blomkålspure. Börja med att göra rödvinssmöret. Ansa blomkålshuvudet, dela huvudet i buketter i jämnstora bitar med händerna
TorskKrydda torsken med flingsalt och svartpeppar. Leila börjar med den skinnfria sidan. Servera fisken med brynt smör, färsk riven pepparrot och en citronhalva
Ingredienser Portioner. 4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera de varma äpplena med kanelglassen. Kanelglass. Vispa grädden. Rör äggulor, socker och kanel. Låt glass-smeten frysa ca 3 timmar (eller över natten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.