Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st250 g nötfärs1 liten gul lök130 g morötter½ msk olivolja1 dl krossade tomater1 msk tomatpuré1 ½ msk sweet chilisås2 krm saltsvartpeppar25 g färsk jäst5 dl vatten, 37 grader½ dl mager kvarg½ tsk salt60 g rågmjöl (ca 1 dl)300-350 g vetemjöl special (ca 5-6 dl)ägg och lite vatten till pensling1. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st
3 pkt mozarella 8 st mogna tomater 16 st små soltorkade tomater basilika 50 g pinjenötter 6 st ekoägg 5 dl matlagningsgrädde 4 msk fransk senap salt och svartpeppar 1. 16 st små
Forma till små biffar och stek på medelvärme. )Italienska köttfärsbiffar med råstekt potatisKöttfärsbiffar600 g blandfärs1 dl skorpmjöl2 dl mjölk1/2 gul lök1 ägg2 tsk pizzakrydda2 tsk vitlökssalt2 krm vitlökspeppar1 tsk köttbuljongpulverPotatis1 kg potatis, fast sort2 tsk vitlökssaltBlanda mjölk och ströbröd, låt svälla 10 minuter
Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar. Detta kan nog vara den godaste vegetariska maträtten jag någonsin själv har tillagat
Perfekt tilltugg eller som förrättIngredienser. KrustaderIshavsröraRöd eller Svart kaviarDillGör så härTa krustaderna och fyll dem med ishavsröra och toppa med kaviar och dillEnkelt och såååå gott
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla i ca 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, pressad vitlök, citronskal, basilika, salt och peppar och arbeta till en jämn färs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.