Dags för en söndagsmiddagsklassiker av mått. Vad som gör denna stek så slottslig vet jag inte riktigt men man kan väl tänka sig att helt kött inte var så vanligt (framför allt) i äldre tiders Sverige och att rätten därför skulle vara exklusiv
Slottstek – Gör enligt Katarinas underbara recept Råraka Ingredienser 8 potatisar 2 ägg ¾ tsk salt Tillbehör 1, som den görs av Calle i ”Vår tid är nu” gräddfil finhackad rödlök rårörda lingon Tillbehör 2, husman enligt Tore Wretman knaperstekt fläsk rårörda lingon Tillbehör 3, lyxvarianten löjrom gräddil finhackad rödlök Gör så här Skala och riv potatisen grovt
Slottsteken ja Det hade Jag ju a l d r i g gjort förut, men det gick vägen Puhh. Ha Nu en riktigt Mysig Advent och Gå ut i köket och fixa till den där Pepparkaksheesecaken och laga till Slottsteken till några imorgon Första Advent
En slottstek fick det bli. Oj så mycket gott jag har ätit i helgen. Först julbordet i fredags på Kosta Boda Art Hotel som jag verkligen kan rekommendera
Det var länge sen nu jag dammade av den här underbara barndomsklassikern – slottsstek. Minns ni hur god den faktiskt var i skolan också, bland det bästa förutom köttfärssåsen då
Hej goa bloggläsare. Nu ska ni få ett himla spännande recept. Ni vet ju att jag är mycket för det här med hederlig husmanskost och att det gärna få vara enkelt men gärna långlagat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.