Jag som alltid har energitill att baka har ingen som helst energitill att ens duscha. Jag som hade förberett mina surdegar och lyckats få dom riktigt levande
Högrev är en härlig råvara, men den behöver tid för att bliriktigt mör. smör tillstekningen. Salta och peppra köttet och bryn det i smör i en ugnssäker gryta tillsammans med fläsket
Skiva löken i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten med senapsfröna. Lägg ner hälften av löken i lagen och låt den ligga och dra så länge som möjligt
Halv orkan, packning av attiraljerinsamlade under flera år och jobb är det som står på schemat. Det betyder i denna värld att någon tillredning av mat inte förekommer för tillfället
Jag köper centimeterstoratärningar av lammlår, som slaktaren skär till medan jag väntar. Favoritmat. Köper det när jag vill ha något riktigt gott, både här iTurkiet och hemma iSverige
Fint fynd hos slaktaren Entrecôte är det bästa nötköttet, enligtminåsikt. Det har så mycket mer smak än tex oxfilé, särskilt om man hittar en riktigt välmarmorerad bit
Annorlunda styckdetaljer har varit på tapeten ett bra tag nu, och det är nästan skrattretande att vi betalar dyra pengar för att äta de billigaste styckdetaljerna på restaurang för att vanligt folk glömt bort hur man tillagar annat än filé och kotlett
Hungriga skolbarn (eller andra människor) i Danmark kan få för sig att smitain hos slaktaren och köpa en enstaka frikadelle och glufsa isigdirekt från pappret den vecklats ini
Coda alla Vaccinara är en oxsvansragu från Rom som ursprungligen gjordes av Slaktare. Marcella Hazan har ett recept i The Essentials of ClassicItalianCooking som jag har gjort ett par gånger med lyckat resultat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.