Lägg lammköttet i skålar och servera med yoghurt och en tomatsallad. 500 gram lammkött, benfritt. Häll olja i en kastrull på medelstark värme och fräs krossad vitlök, kummin och halverad salladslök ca 4 minuter
Lammlägg med rotfrukter. 800 – 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor)
10-20 enbär. 2-3 dl grädde. 2-3 msk maizena. 10-20 enbär. 2-3 dl grädde. 2-3 msk maizena. Att bräsera eller steka i gryta är en klassisk och bra metod för att få ett saftigt och smakrikt kött även av en större bit
Nu kör vi lite vanlig vardagsmat med husmanskost tycker jag. Kött och potatis och klassiska tillbehör. Det viktigaste är såsen, utan den ingen fulländad middag
Jag blev lite sugen på att prova att göra något mer med asada de tira (kalvbringa). Köttet fick brässera långsamt under lång tid med mycket kryddor och färska örter i rött vin
2-2,5 kg hel lammstek med ben. 15-6 klyftor vitlök. 12-3 dl vitt vin, eller vatten. 12-2,5 kg hel lammstek med ben 1 stort knippe färska örter (timjan, dragon, salvia och mynta) olivolja 5-6 klyftor vitlök havssalt svartpeppar ur kvarn 2-3 dl vitt vin, eller vatten 2 gula lökar 2 citronerSätt ugnen på 250 grader. Häll i ungefär 2-3 dl vitt vin eller vatten. Ställ in köttet i mitten av ugnen och stek i 20-25 minuter tills steken fått färg. Sänk ugnstemperaturen till 125 grader och låt steka till en innertemperatur på ca 62-65 grader, ös steken med stekskyn ett par gånger under tiden. Lått köttet vila 5-10 minuter innan servering och tranchering
6-8 personer. Ingredienser1 lammstek (helst bakre benet) 2 kg6-7 stora vitlöksklyftor1 glas vitt vin1 kopp vattenca 50 ml olivolja / solros2-3 kvistar rosmarin (frivilligt)2-3 kvistar färsk mejram (tillval)saltpepparFramställningsmetodMassa tvätta väl och torka med en kökshandduk. Efter de senaste 30 minuterna, avslöja och potatis massa fack och låt brunt i ytterligare 20-30 minuter. Överdriv inte med rosmarin och mejram deoarce har en stark smak som kan täcka smaken av lamm 15 minuter gräddningstiden. 6-8 personer Ingredienser. 1 lammstek (helst bakre benet) 2 kg. 6-7 stora vitlöksklyftor
Båda recept har vi lånat från Nigella, en av våra storfavoriter när det gäller matinspiration, direkt när vi såg henne laga till detta i tv-programmet Simply Nigella så visste vi att vi var tvungna att prova
kr var får/lamm och getkött ingredienser i både dereligiösa offrandet som det dåtida köket, på fester och stora mål-tider förekom fårkött lika självklart som den dåtida seden var attligga till bords
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.