Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid. 1. Lägg avrunna kikärtor i en skål och häll över kokande vatten, låt stå 10 min och låt de sedan rinna av. Fritera ca 5 åt gången i någon minut (180 grader på oljan) de är färdiga när de blivit gyllenbruna i färgen. 1 dl bladpersilja. 1 liten gullök. 1 msk vetemjöl. 1 tsk spiskummin. 1/2 tsk Koriander. 1 krm kardemumma. 1,5 dl turkisk yoghurt. 1 tsk eko. 1 krm s. 1 tsk riven ingefära. 1 krm Koriander. 180 grader p
Black bean coffee brownies. Skriv utFacebookTwitter Black bean coffee brownies. Ca 12-15 st. 10-12 st färska dadlar, urkärnade. 1 paket kokta svarta bönor (300 g). 4 1/2 msk kakao av god kvalitet. 1 krm salt. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljpulver. 1 msk neutral kokosolja. Sätt ugnen på 175 grader. Tillsätt 1 ägg i taget och mixa till en slät smet. Klä en form ca 15×20 cm med bakplåtspapper och häll i smeten. Ca 12-15 st. 10-12 st färska dadlar, urkärnade. 1 paket kokta svarta bönor (300 g). 4 1/2 msk kakao av god kvalitet. 1 krm salt. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljpulver. 1 msk neutral kokosolja
1 dl kallt kaffe. 1 dl rapsolja. 1. finrivet skal från 1 apelsin eller 2 tsk hackad mynta. 100 g mörk choklad. 1 dl vispgrädde. 1. Sätt ugnen på 175°. Olja in en liten form med löstagbar botten (ca 18 cm i diameter) och häll i smeten. 1 dl kallt kaffe. 1 dl rapsolja. 1. finrivet skal från 1 apelsin eller 2 tsk hackad mynta. 100 g mörk choklad. 1 dl vispgrädde
Blir 1 kakaDu behöver. 100 g vit blockchoklad. 100 g mörk blockchoklad. 1 tsk bakpulver. 1/2 vaniljstång. 1. Ta fram två bunkar, knäck två ägg i varje bunke och lägg i 1 dl socker i varje. Låt stå i ugnen på 225 grader i ungefär 10 min, ta sedan ut och låt stå i kylskåp över natten. Kram 1 kaka. 100 g vit blockchoklad. 100 g mörk blockchoklad. 1 tsk bakpulver. 1/2 vaniljstång
Rumstemperera köttet i 1 timme. Låt såsen koka i 10 minuter. Fräs hackad lök, tomatpuré och vitpeppar i en kastrull med 1 msk smör under omrörning. Blanka av såsen med 1 msk smör. Skala och skiva potatisarna i 11/2–2 cm tjocka skivor. Baka mitt i ugnen i 15–20 minuter. 150 g champinjoner. 1 msk vetemjöl. 1 st schalottenlök. 1 msk tomatpuré. 1 krm vitpeppar
Vad du behöver - ca 10 bitar. 1 förpackning svarta bönor (ca 400g bruttovikt). 12 dadlar. 1 msk kokosfett. 1,5 tsk kanel. 1 nypa salt. Sätt ugnen på 175 grader. Häll ut smeten i en liten ugnsform och grädda i mitten av ugnen i ca 17-18 min. /Elin Vad du behöver - ca 10 bitar. 1 förpackning svarta bönor (ca 400g bruttovikt). 12 dadlar 2 msk jordnötssmör. 1 msk kokosfett. 1,5 tsk kanel. 1 nypa salt
more chips, for presentationBlack Bean Brownies Recipe. View Black Bean Brownies Nutrition Facts. 11/2 cups black beans (115-oz can, drained and rinsed very well) (250g after draining). 12 tbsp cocoa powder (10g). 11/2 cup quick oats (40g) (See nutrition link below for substitutions). 11/4 tsp salt. 11/3 cup pure maple syrup, honey, or agave (75g). 1pinch uncut stevia OR 2 tbsp sugar (or omit and increase maple syrup to 1/2 cup). 11/4 cup coconut or vegetable oil (40g) (See nutrition link for substitution notes). 12 tsp pure vanilla extract. 11/2 tsp baking powder. 11/2 cup to 2/3 cup chocolate chips (115-140g) (Not optional. 1optional. Cook the black bean brownies 15-18 minutes, then let cool at least 10 minutes before trying to cut. Makes 9-12 brownies
4 bitar ryggbiff (gärna Black Angus)Potatis700 g sparrispotatis80 g parmigiano reggianno20 g bladpersilja6 st mjuka tortillabröd2 msk olivolja1 dl mjölksvartpepparMadeirasås3 schalottenlökar150 g rotselleri2 morötterett knippe persiljestjälkar6 dl rödvin3 dl madeira (halvsöt)2 msk balsamvinäger½ dl kalvfond, koncentreradmaizena redningsalt, svartpeppar1 msk smörPotatisSkala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. 1 dl mjölk. 150 g rotselleri
Black Magic & Blueberry Mousse Layer Cake ~. Ingredienser Black Magic Chocolate bottnar. 14 Mars 2016. ♥ Choklad och blåbärsmousse tårta ♥En sats ger en rund tårta i 3 lager på ca 18 cmTid. 15 minuter + 40 minuterSvårighetsgrad. 1 3/4 dl svart kakao. 1 tsk bakpulver. 1/2 tsk salt. 2 1/2 dl buttermilk ( 1 msk+ 2,4 dl mjölk, låt stå för 5 minuter). 2 1/2 dl kokt vatten. 11/4 dl olja neutral i smaken. 1 tsk vanilj. Sätt ugnen på 175º. 1 cup mjölk. 1 cup (225 g) smör rumstempererat. 1 cup socker. 1 tsk vanilj. 4-5 äggvitor eller 1,3 dl ägvitor. 1/4 del av blåbär puren. Blanda 2,5 dl strösocker och vatten i en kastrull och koka tills det når ca 118 grader. 11/2 tsk gelatin. 1 msk vatten. Koka blåbär med socker och låt sjuda i ca 10 minuter. Smält gelatinet i micro i ca 15 sec och blanda i 3/4 delar av blåbärspuren. Dela på Twitter 14 Ma. ca 18 cm. 15 minuter +. 1 3/4 dl svart kakao. 1 tsk bakpulver. 1/2 tsk salt. 2 ägg 2 1/2 dl buttermilk ( 1 msk+ 2,4 dl mjölk, låt stå för 5 minuter). 2 1/2 dl kokt vatten. 11/4 dl olja neutral i smaken. 1 tsk vanilj. 1 cup mjölk. 1 cup (225 g) smör rumstempererat. 1 cup socker. 1 tsk vanilj. 4-5 äggvitor eller 1,3 dl ägvitor. 1/4 del av blåbär puren. 11/2 tsk gelatin. 1 msk vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.