Om du inte vill göra egna såser går det lika bra med blå band eller knorrs såser. Skiva köttet i lagom tjocka skivor och stek dem efter eget tycke, om man vill ha välstekt eller blodigt
Lagom till första advent bakade jag och Amanda den här goda kladdkakan, som varit med mig länge. Jag tycker att den passar extra bra runt jul då halva kakan är smaksatt med kanel
Blanda ner äggvitorna med det andra. Häll smeten i en form med smörpapper i botten och smorda kanter. Om du gör bottnarna nån dag innan så vänta med att dela dem tills du ska lägga ihop tårtan och förvara bottnarna i plastfolie i kylen
Bryn köttet med olja och sedan med smör. Glöm inte att matsortera rester från lök och krasse för en mer hållbar matlagning, och njut av din lyxiga fläskkotlett black and white
Rör - eller vispa med elvisp - ner ett ägg i taget. Smörj formen med lite smör och ströbröd eller kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen och klipp av det som sticker ut
Smaka av du skall känna den mandellika smaken av vitlöken i fin balans med apelsinsmaken prova dig fram med resten av apelsinjuicen tills du hittar en balans du tycker om
Hyvla tunna skivor smör med osthyvel och lägg på degplattan. Blanda samman florsocker med vatten till en slät glasyr och bred hälften av denna på de kalla bullarna
Helt otroligt, ett år har redan gått sedan jag bakade min första tårta. det har varit ett lärorik och givande år, jag har lärt mig mycket och kommer att fortsätta göra
Begreppet "black & White" används väl främst i biffsammanhang, men funkar även i kladdkakekontext. Den chokladbruna kakan gjordes enligt Leilas recept (nedan) och den vita med smak av lime var en "favorit i repris" (se här)
Smaka av med salt och låt såsen stå och dra till sig av smakerna. Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud såsen ca 20 min, red med mjöl och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.