Fläskkotlett black and white
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 skiva fläskkotlett
  • 1 smör, till stekning
  • 10,5 kruka färsk timjan
  • 12 klyfta vitlök, krossade
  • 11 dl rött vin
  • 11 dl kalvfond (ej koncentrerad)
  • 110 g tryffel, färskriven
  • 1 olja, till stekning
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 11 dl vinäger
  • 11 schalottenlök, finhackad
  • 110 pepparkorn
  • 11 kruka dragon
  • 1200 g smör, rumsvarmt
  • 11 dl persilja
  • 12 krm cayennepeppar
  • 1600 g potatis
  • 1 olivolja
  • 12 plommontomater
  • 10,5 rödlök
  • 1 vinäger
  • 11 ask krasse
  • 1 Fläskkotlett med steksky4 skiva fläskkotlett smör, till stekning 0,5 kruka färsk timjan 2 klyfta vitlök, krossade 1 dl rött vin 1 dl kalvfond (ej koncentrerad) 10 g tryffel, färskriven olja, till stekning salt peppar
  • 1 Bearnaisesmör1 dl vinäger 1 schalottenlök, finhackad 10 pepparkorn 1 kruka dragon 200 g smör, rumsvarmt 1 dl persilja 2 krm cayennepeppar
  • 1 Rostad potatis600 g potatis olivolja
  • 1 Tomatsallad2 plommontomater 0,5 rödlök salt vinäger olivolja 1 ask krasseFläskkotlett med steksky
  • Salta och peppra köttet. Bryn köttet med olja och sedan med smör. Tillsätt timjan och vitlök. Ös köttet under stekningen. Lägg över köttet på ett fat när det är klart. Häll rödvin och fond i pannan. Låt koka ihop försiktigt. Slå även på köttsaften som släppt från köttet ner i såsen. Sila över i en kastrull och riv i tryffel vid servering. Bearnaisesmör
  • Koka ihop vinäger, lök, peppar och stjälkarna från dragonen och persiljan. Koka tills 2 msk återstår. Sila över vätskan i smöret. Hacka dragonbladen och persiljebladen. Blanda ner i smöret tillsammans med cayennepeppar. Smaka av med salt. Vispa ordentligt så det blir fluffigt. Rostad potatis
  • Sätt ugnen på 175 grader. Dela potatisarna om de är stora. Blanda med salt och olivolja. Rosta i ugnen ca 30 minuter. Tomatsallad
  • Skär tomaten i grova tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda tomat och lök med salt, vinäger, olivolja och svartpeppar. Blanda upp med krasse innan servering. Servering
  • Servera kotletterna med stekskyn, bea-smöret, rostad potatis och tomatsallad. Glöm inte att matsortera rester från lök och krasse för en mer hållbar matlagning, och njut av din lyxiga fläskkotlett black and white. /Köket-redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.