)Kakan har bitar av vit choklad och är toppad med en glasyr på mörk choklad. En bit av den här kladdkakan och några avsnitt av One Tree Hill fick göra mig sällskap i soffan i helgen när jag kände mig som mest hängig av förkylningen
Blanda ner äggvitorna med det andra. Häll smeten i en form med smörpapper i botten och smorda kanter. Blanda vetemjöl, kakao, socker och bakpulver i en bunke
Blanda ner i smöret tillsammans med cayennepeppar. Bryn köttet med olja och sedan med smör. Glöm inte att matsortera rester från lök och krasse för en mer hållbar matlagning, och njut av din lyxiga fläskkotlett black and white
Hacka chokladen i grova bitar eller bryt den för hand. Skär upp och servera kladdkakan som den är eller med tillbehör som vaniljglass eller vispad grädde
Linda filéerna med baconskivor och sätt tandpetare i ändarna på baconet. Blanda smör och vitlök. Häll nu i den torkade grönpepparn och avsluta med cognacen
det har varit ett lärorik och givande år, jag har lärt mig mycket och kommer att fortsätta göra. Helt otroligt, ett år har redan gått sedan jag bakade min första tårta
Tillsätt mjölet och bakpulvret, rör försiktigt samman med en slickepott tills alls blandat sig. Nu har familjens killar åkt i väg på ishockeyläger till Övertorneå, där Isak och hans lag ska träna och svetsas samman inför kommande säsong
Rör ned smör- och oljeblandningen. Den chokladbruna kakan gjordes enligt Leilas recept (nedan) och den vita med smak av lime var en "favorit i repris" (se här)
Smaka av med salt och låt såsen stå och dra till sig av smakerna. Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud såsen ca 20 min, red med mjöl och vatten
Efter lite surfande på olika recept på Boeuf Bourgignon, så fastnade jag för ett recept, i det stora hela använde jag dom ingredienserna som receptet angav, men tog bort en del vin och ersatte det med vatten, och så hoppade jag över lite kryddor som jag tycker är sådär (tex lagerblad, vill ju inte göra en kallops)
På med smör och ost, ett kallt glas mjölk och njut. Ett enkelt, men dock lite tidskrävande bröd. Blanda ihop resten av ingredienserna, utom ägget, i en bunke
För mig var en fiskgratäng en bechamelsås, potatismos och kokt torsk, ibland lite pimpad med räkor. Men med lite hjälp ifrån Per Morbergs kokbok "Morberg lagar husmanskost" så blev det ett resultat som man inte skojar bort i första taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.