Fyll de sedan med smörkräm. Blanda sedan i sockret & vispa. Testade att göra päron & hallon biskvier, personligen tyckte jag att päron vart godast =)För 30 st normal stora eller ca 45-50 mindre som jag gjordeBottnarna450 g mandelmassa 3 st äggvitor1 ½ dl strösockerSmörkräm300 g margarinca 3 dl florsocker 1 tsk vaniljsockerValfri smak ( Jag gjorde halv satts smörkräm och hade då i 1 tsk päronessens & i den andra delen hade jag 1 ½ tsk hallonessensGarnering300 g mörk blockchokladev strösselVispa äggvitan tille tt löst skum. 1 tsk päronessens
Vänd ihop spetskål, tomater, lök, päron, myntablad, citronskal, havssalt och svartpeppar. Servera omeletten tillsammans med salladen och eventuellt lite extra citronsaft
Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak. Vi serverade den idag med skivat högrev som vi kört i sous viden o 24 timmar (58 grader), mört som tusan
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Servera med en god vaniljsås eller vaniljglass. 175 grader i ca 40 minuter100 gr smör2 1/2 dl mjöl3/4 dl florsocker eller 1 dl vanligt strösocker1 äggula1/2 msk kallt vatten1/2 msk grädde1 krm salt250 gr blåbär250 gr hallonSkär det kalla smöret i små bitar, blanda ihop det med mjölet
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.