Sambon jobbade så jag passade på att göra en lätt lunch i form av en skinkpajmed tomater och lök. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, degen ska täcka botten och kanter. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylen i cirka 15 min
Servera ev med sallad. 1150 g Arla® färskost naturell. 200 g rökt skinka 150 g Arla® färskost naturell 1 msk dijonsenap 1 msk flytande honung 2 ägg 1 tsk salt 65 g färsk spenat 1½ dl Arla Köket® riven ost gratängHacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Hur står det till med er alla denna lördag. Tryck ut pajdegen i en form och nagga med gaffel. Strimla purjolöken och fräs den i lite smör tillsammans med ruccolan tills den mjuknat
Att passa på att göra färskostmedan ramslöken står i backen är ett måste för mig. Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
Riv västerbottensosten och blanda den med äggen och grädden. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut denna i en pajform
Himlen kanske gråter lite extra med tanke på den röra som valet igår har skapat. Den här skinkpajen är perfekt när det är lite bråttom och man inte har tid att baka pajdeg separat, utan vill köra in allt på en gång i ugnen
Ingredienser Portioner. 20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Krydda varje med örtsalt och sen väljer du valfri smaksättning. Färskost gjord på turkisk yoghurt. Med en slickepott samlar du ihop osten till en någorlunda rund form (det är kladdigt och pilligt så du måste vara händig) lägg yoghurt klumpen direkt på persiljan och försök att rulla den i örterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.