Skinkpaj med färskost och spenat
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g Arla® Svenskt Smör
  • 13 dl vetemjöl
  • 12 msk vatten
  • 1200 g rökt skinka
  • 1150 g Arla® färskost naturell
  • 11 msk dijonsenap
  • 11 msk flytande honung
  • 12 ägg
  • 11 tsk salt
  • 165 g färsk spenat
  • 11½ dl Arla Köket® riven ost gratäng
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj pajdeg 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning: 200 g rökt skinka 150 g Arla® färskost naturell 1 msk dijonsenap 1 msk flytande honung 2 ägg 1 tsk salt 65 g färsk spenat 1½ dl Arla Köket® riven ost gratängHacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • 1 Nagga och låt stå i frys ca 15 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min.
  • 1 Häll fyllningen i pajskalet och lägg på den rivna osten. Grädda 25-30 min i mitten av ugnen. Servera ev med sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.