Skink och ostpaj Quiche Lorraine som är en klassisk fransk paj. Tärna eller riv osten och skinkan. Skink och ostpaj är perfekt till picknick/utflyktsmat och som lunchmat i trädgården
Idag blev det en ost och skink paj med broccoli och smulad feta ost. Och där tittade skinkan fram. Strimla skinkan, riv osten, och tina broccolin om du inte använder färsk
Skär skinkan i mindre bitar om du inte köpt färdigstrimlad. (Om du använder otillagad skinka (sidfläsk eller bacon) bör du steka det i en het stekpanna först så det blir knaprigt
Ostrester i kylskåpet, rester av förvälld ramslök och lite späd, färsk sparris. Det är som bäddat för en kalasmiddag mitt i veckan eller som en rätt på buffébordet
Blanda ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.