Den varma och krämiga chévren tillsammans med brödet, söt honung, balsamico, ruccola och lite nötigt rostade pinjenötter är en grym kombination som slår det mesta
Under natten har det kommit snö här i vår stad. Tyvärr är det nu plusgrader så den försvinner nog snart, men jag hoppas det kommer lite till helgen då det är julmarknad i Gamla Linköping som jag tänkt att gå på
Men smaken är ju som bekant väldigt delad så om du vill ha dressing så ska du ha det. Ibland gäller "mindre är mer" (jag försöker undvika engelska uttryck som invaderar mitt språkbruk, varför säga less is more
Den här lergrytekycklingen är en sån perfekt rätt att göra då, man hackar massa grönsaker i början men sen sköter sig hela rätten helt själv i ugnen medan man gör det man ska
Detska faktiskt bli riktigt, riktigt roligt Men jag har en lista som ska bokas av med saker som jag tänkt göra under tiden som jag varit mammaledig, och det är nog bara att inse att inte ens hälften kommer att bli gjorda
Detvar en kokbok såklart. Annars blir det lätt så att jag faller för de mer dekadenta kokböckerna där lyx är detsamma som dyrt och maträtterna tar flera timmar att laga
Vid servering, lägg en klick vaniljkräm på marängen, toppa med grädde och färska bär. Vilken underbar eftermiddag detvarit, solen kom fram och det blev nästan för varmt att vara på verandan
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.