En härligt krämig sås med ostsås tillsammans med kassler och purjolök. En väldigt god gratäng färdig att ätas som den är eller tillsammans med pasta, ris, bulgur etc
Robban lagade denna gratäng innan jag börjat med LCHF och den var verkligen himmelskt god. Lägg blomkål och broccoli i en ugnsform och smula över fetaostoch riven parmesan
Smaka av med soja, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form och lägg tunna kasslerskivor i botten. Lägg svampen (utan spad) i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in
Salta och peppra med vitpeppar. En smaskig fiskgratäng med broccoli blev det. Idag var det min tur att stå för maten här hemma, och som oftast lagade jag fisk
Jag gillar gratänger av alla dess slag, men broccoligratäng är helt klart den bästa. Vanligtvis gör jag en helt vanlig variant med ägg och grädde i stanningen men förra veckan bjöd Bibbi på den här godbiten som hade bland annat lätt-créme fraiche och kvarg i smeten
Vispa ihop ägg, grädde, salt och rejält med svartpeppar och slå blandningen över det andra. Hoppas inte, för jag envisas med att pracka på er mina evinnerliga vardagsräddare
Servera med nykokt spagetti, lite extra chili och riven ost på toppen. Jag ville prova lite andra smaksättningar än de jag nästan alltid gör annars så nu provade jag med lite exotiskt tema
Koka upp grädde, redning och fond och krydda med salt och peppar. Krydda med örtkrydda. Skölj och dela broccoli och blomkål i stora buketter och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.