Blanda den skållade degen med det nya degspadet. Rör ut jästen med lite av blandningen i en bunke. Tillsätt salt, ättikssprit och sirap och blanda till en jämn, lös smet
Detta bröd bakade vi bland annat idag, jättegott. Känner att jag inte har hunnit uppdatera er så mycket som jag önskat senaste tiden då det är så mycket i skolan, så bakar det gör vi som sjutton allt möjligt gott
Cinnamon buns àlaMartin. Det som lockade mig mest att baka kanelbullar var Martins nattjästa variant och den fina formen han ger bullarna, de måste ju provas på
Som alla andra av Martins bröd så tar det lite tid, men det är såååå värt det. Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt sedan alla ingredienser utom valnötterna
Skålla – Att hälla hett vatten över t. Och varför skall man skålla. Det ger brödet jämnare porer och gör att det kan hålla vätskan bättre – det blir mer elastiskt, smular mindre, håller längre och blir bra mycket saftigare
(* Använd med fördel din kallla surdeg direkt från dvalan i kylen (detta tycker jag ger en finare syra till brödet) men om du skulle ha för lite i burken, eller om den redan är framtagen och förfriskad, går det såklart bra det med, men minska då på mängden lite)
Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i. Rågkross och linfrö bidrar till den grova känslan och för att få lite mer smak är brödet kryddat med kummin och fänkål
Blanda psylliumfröskal, linfrö och solrosfrön i en skål. Blanda majsmjöl, bovetemjöl, pumpakärnor, bikarbonat och salt och rör ner i skållningen tillsammans med smulad jäst, äpple, filmjölk och sirap
Sätt plastfilm över bunken eller lägg på en bakduk. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda ihop degen lätt och platta ut den i en långpanna med bakplåtspapper i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.