Cinnamon buns àlaMartin. Det som lockade mig mest att baka kanelbullar var Martins nattjästa variant och den fina formen han ger bullarna, de måste ju provas på
Et voilà. Att baka surdegsbröd kräver tålamod vilket jag inte har. Bloggen Pain de Martin drevs av Martin Johansson som också har skrivit några kokbakböcker som jag tänker införskaffa
Dela sönder jästen i en bunke. Dela i 2 delar och forma till runda bullar eller limpor. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med lite av vattnet
Jag gjorde ett så otroligt gott LCHF bröd häromdagen som jag bara måste dela med mig av. Brödet är jätte enkelt att göra, så himla skönt att slippa jäsning osv som det ju är med ett traditionellt mjölbröd
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Tyvärr finns ju inte så många bra glutenfria lågkolhydratbröd på marknaden idag, mycket beroende på att de är betydligt dyrare att baka än traditionella bröd gjorda på billigt mjöl
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Smula ner jästen i en skål. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in lätt krossade valnötter. Dela degen i två bitar och forma till två avlånga limpor
Blandaalla ingredienser med degspadet, (spara lite mjöl till utbakning). 1120 g (2 dl) lantbrödsmjöl. 150 g jäst 5,5 dl vatten 0,5 dl olivolja 3 msk honung 15 g (knappt 3 tsk) salt 100 g (ca 1 dl) valnötter och pumpakärnor, grovhackade 35 g (0,5 dl) linfrö 180 g (3 dl) dinkel 120 g (2 dl) lantbrödsmjöl ca 540 g (9 dl) vetemjöl specialVärm vattnet och olivoljan fingervarmt. Mjöla och jäs ytterligare ca 30 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.