1 mild
ost, t ex HerrgårdBlanda mjölet med bikarbonat och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en deg med händerna. Plasta in degen och låt vila i kylen under natten. Dela degen i 20 bitar, använd lite mjöl om det känns kladdigt. Forma till bollar och platta till på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på plåten. Servera med smör och ost.
Jag önskar ibland att jag kunde sova lite längre på helgerna, men det verkar som jag har en inbyggd väckarklocka som dessvärre alltid är inställd på samma tid
Mina söners favorit är de stora mjuka skånepepparkakorna som de äter med smör och ibland ost. Gissa om jag blev glad den dag jag fann ett recept och provbakade
Jag tycker ofta sockerkakor kan vara torra, smula sönder när man skär i dem. Men inte denna inte. Det här är ett recept på en klassisk chokladkaka med ursprung från min moster Anckie
Smält smöret. Häll på mjölken. Värm till fingervärme. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, sirap, hjorthornssalt, grahamsmjöl och rågsikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.