Bröd och Kakbak

Bröd och Kakbak

  • 7 Recept
Mjuka frallor

Mjuka frallor

Jag är verkligen ingen brödsnobb, som tvunget måste baka avancerade grejer med mängder av ovanliga ingredienser, utan jag bakar det jag tycker verkar gott och som jag blir sugen på att testa
Skånska mjuka frukostpepparkakor

Skånska mjuka frukostpepparkakor

Plasta in degen och låt vila i kylen under natten. Forma till bollar och platta till på en plåt med bakplåtspapper
Skånska pepparkakor

Skånska pepparkakor

Tillsätt smör och kryddor. Täck med plastfilm och låt degen vila minst två dygn i kylskåp. 16-7 dl vetemjöl, cirkaKoka upp socker och sirap i en kastrull. 1Vispa upp ägget och mjölken. 1Blanda mjöl, bakpulver och hjorthornssalt i en bunke. 1Lägg degen i bunken och strö över lite mjöl. 1Forma degen till bollar och platta ut dem
Skånska pepparkakor

Skånska pepparkakor

210 g mörk sirap [1,5 dl] 80 g smör 80 g strösocker [0,9 dl] 5 g malen kanel [2 tsk] 5 g malen ingefära [2 tsk] 3 g pomerans [1,5 tsk] 3 g malen nejlika [1,5 tsk] 50 g mjölk [0,5 dl] 400 g vetemjöl [6,7 dl] 8 g bikarbonat [1,5 tsk]
Skånska Pepparkakor

Skånska Pepparkakor

Snön faller över skåneland och vad kommer man och tänka på då. Jag tänker på julen och idag har det blitt bakande, härliga skånska pepparkakor med nybryggd glögg
Skånepepparkakor

Skånepepparkakor

Koka upp sirap, farinsocker och strösocker. Tillsätt smöret och låt smälta. Vispa ihop ägg, gula och grädde