150 gram
smörSätt ugnen på 175 grader. Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att mikra det mjukt utan att smälta det. Vispa socker och smör med en elvisp tills det är vitt och poröst. Sätt åt sidan. Blanda vetemjöl, bikarbonat samt pepparkakskryddor i en stor bunke. Fortsätt vispa socker och smör samt tillsätt ett ägg i taget under vispning. Vispa i gräddfilen till socker, smör och äggblandningen. Blanda ner i mjölet och vispa till en jämn smet. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda pepparkakan i 30 minuter i mitten av ugnen. FROSTING: Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att mikra det mjukt. Lägg färskost, smör, florsocker vaniljsocker i en bunke. Rör eller vispa ihop till en jämn frosting. Ta ut pepparkakan och låt den svalna helt. Bre ut frostingen i ett jämnt lager över kakan. Skär upp i rutor. Förslag är att dela i fyra delar på längden och fem på tvären till 20 bitar.
Blanda mjöl och bakpulver som du rör i blandningen tillsammans med de grovhackade mandlarna. Lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt och låt torka i ugnen ca en timme eller tills de känns torra
Något som jag också tycker är så kul med pepparkakor är att man kan göra så mycket med dem. Här är några små söta pepparkaksbakelser som jag väljer att kalla dem och de består av en mjuk pepparkaka och en sötsyrlig lingonfrosting
Jag är verkligen ingen brödsnobb, som tvunget måste baka avancerade grejer med mängder av ovanliga ingredienser, utan jag bakar det jag tycker verkar gott och som jag blir sugen på att testa
Häll smeten i en smord långpanna eller med bakplåtspapper. Vad som var tänkt att bli Kärleksmums fick en lite annan glasyr mot slutet, en jag tänkt testa ett tag… Och jag säger bara MUMS MUMS , KOLAMUMS
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.