Mjuka pepparkaksrutor med frosting
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 14 dl socker
  • 14 ägg
  • 14 dl vetemjöl
  • 13 dl gräddfil
  • 11 msk mald torkad kanel
  • 11 msk mald torkad ingefära
  • 11 msk mald torkad nejlika
  • 12 tsk bikarbonat
  • 1 FROSTING: 200 gram naturell färskost, ex. Philadelphia ost (ej lättvariant)
  • 12 dl florsocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 150 gram smörSätt ugnen på 175 grader. Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att mikra det mjukt utan att smälta det. Vispa socker och smör med en elvisp tills det är vitt och poröst. Sätt åt sidan. Blanda vetemjöl, bikarbonat samt pepparkakskryddor i en stor bunke. Fortsätt vispa socker och smör samt tillsätt ett ägg i taget under vispning. Vispa i gräddfilen till socker, smör och äggblandningen. Blanda ner i mjölet och vispa till en jämn smet. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda pepparkakan i 30 minuter i mitten av ugnen. FROSTING: Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att mikra det mjukt. Lägg färskost, smör, florsocker vaniljsocker i en bunke. Rör eller vispa ihop till en jämn frosting. Ta ut pepparkakan och låt den svalna helt. Bre ut frostingen i ett jämnt lager över kakan. Skär upp i rutor. Förslag är att dela i fyra delar på längden och fem på tvären till 20 bitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.