Sjukt goda energibars. 7 Maj 2017 /. 12. 28 /. Alla inlägg. /. Permalink /. 0. Energibars22st färska dadlar2msk kakao1msk honung 2dl solrosfrö1dl pumpafrön2 msk kokosmjöl2 msk kokosolja150 gram cashewnötter Mixa solros och pumpafrön till ett pulver och lägg i en bunke
Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Bäst jag skriver ner receptet för det här kommer jag göra om. Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
-Svart te plus torkad ekologiskt citronskal, citrontimjan eller citronmeliss och några vackra ätbara blommor, tex, ringblomma, ger ett trevligt citrus te
Men inget ontsom inte har nåt gott med sig, har ju fått mer tid för annat istället. Häromdagenkom till och med lite snö, väldigt ovanligt här, har bara varit med om det en gång förut
Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter. Spirren, de unga makrillarna, som dyker upp i fiskdisken i början på sommaren, är en ren delikatess
M. i. n. y. a. f. v. o. r. t. g. e. j. ä. l. d. J. b. å. p. c. h. ,. k. m. s. u. R. E. C. P. T. 4. ö. F. 1. 2. O. é. S. &. G. Ö. K. L. V. 0. A. w. t M. d l
Så voilá, Johannas nyttiga, matiga, enkla och sjukt goda bananvåfflor med langostillbehör. Det är ju våffeldagen idag, som jag lärt mig hos Anna att det kommer från ”vårfrudagen” och hänger ihop med vårdagjämning och sommartid och ända sen förra veckan när jag läste att Towe gjort bananvåfflor, har jag varit sugen både på våfflor och att prova med banansmet
Själv ligger jag just nu och sover som bäst efter en natts jobb. Om ni skulle få lite tid över i helgen så rekommenderar jag er att baka lite bröd och inte vilket bröd som helst utan detta
Jag skulle klassa mig själv lite som en fikornas drottning. Sådär lagom ödmjukt. Jag kan inte förstå folk som nästan aldrig gör det (dessa märkliga människor är faktiskt fler än vad man kan tro
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.