Det kan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet. Tänk på att bara tillsätta lite i taget och se hur degen utvecklas
Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning. Lägg dem i lättsmorda eller bakplåtspappersklädda avlånga 2 liters formar
Helgdagarna får jag lov att säga att jag brukar komma ihåg, jag är ju inte helt galen, meneftersom jag ibland jobbar en del av dem så blir det där med traditioner lite luddigt
Vi bakade en paj och en kaka som vi hade med oss. Men kan intyga att den var väldigt god. I bland behöver man inte göra såmycket för att göra en människa glad i flera dagar
Släng upp degen på bakbordet och knåda till den, fördela till så många bullar som ni vill ha. Dom här bullarna smakar PRECIS som en helt vanlig semla, där är lite mindre sötma men det kompenserar man med fyllningen♥
Ett lite hälsosammare bröd med fröer, nötter och världens bästa glutenfria mjöl - Durramjöl. Jag har tidigare här på bloggen skrivit ner liknande recept men här kommer det igen, i den form jag bakade det på trädgårdscafeet
Här på SandT kan du vara trygg i att allt vi gör är uteslutande utan gluten och mjölk men vill du prova mer av den paleolitiska kosten är sidan ett bra tips
1. Ha ner smör i en skål och pressa i vitlöken. Ställ in i micron ca 30 sekunder. 2. Rör ihop majonäs och creme fraiche och ha sedan ner den micrade vitlöken
Låt stå liten stund, detta gör du för att lättare få ut pannacottan ur glaset. Socker efter tyckte, jag valde att inte tillägga något socker eftersom kokosmjölken tillför en naturlig sötma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.