Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min
PokéBowl handlar egentligen om att bygga sin egen skål med fräsch fisk och goda tillbehör. Jag uppskattar skickandet, plockandet, köstockningen vid det ”godaste” och den lättande känslan när man precis ska hugga in och kommer på något oumbärligt som man glömt att lägga på tallriken, men man kom ihåg
Att äta sin lunch i en välkomponerad skål känns alltid fräscht. Möjligheterna till variation är oändliga, och idag blir proteinerna kyckling och kokt ägg
) När vi kom hem gjorde vi en sån tjusig och god smoothie bowl som vi intog på altanen. Inspirationen till denna goda smoothie kommer från Hälsocaféet i Stockholm där jag åt något liknande
Sen kan man använda vilka grönsaker man vill, men jag tycker det ni ser i skålen ovan är godast. Som den sushifantast jag är tycker jag att pokébowl är den bästa uppfinningen på länge, nästan lika gott som vanlig sushi men hundra gånger snabbare och enklare att göra
Därför har jag teamat upp med dem för att i två enkla och goda recept visa hur man kan få fram riktigt med smak ur dem och enkelt laga god och välbekant mat med dem
Poke är en Hawaiiansk fisksallad med rå fisk (oftast tonfisk) som bas. Vilka tillbehör och smaksättningar man väljer varierar sedan, men det är vanligt med en asiatisk touch där sojasås, sesamolja och alger är viktiga ingredienser
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.