1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar. - Läs hela inlägget här 1 helt ägg. 1 äggula. 1 tsk vitvinsvinäger. 1-2 tsk dijongsenap
Jag och syrran bestämde oss för att julbaka tillsammans i år, så förra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
Om jag ska tro på Bondepraktikan så kommer det bli regn större delen av september och hittills har det inte slagit fel, det har kommit störtskurar varje dag sedan september började
Deladet här. Recept hittar du här –> och här –>. I så fall tror jag att jag är det. Mättande blir det i och med allt smör som är i… kan man bli smörberoende
Lite skärpa från inlagd paprika och så örterna – en färsk och en torkad. Det jag längtar efter är lugnet, naturen som kommer varaalldeles vit i mörkret, tystnaden, kravlösheten, gos med katter, matlagning, vedeldad bastu och att bara vara med Mannen i mitt liv
Det jag saknade på det gamla kortet som brukar varaså roligt att läsa eftersom det har hänt så mycket på matfronten är den korta inledningen till receptet, det fanns ingen sådan till just det här receptet
För när man nu återigen kunde komma ut och besöka en livsmedelsbutik igen (detvar ju ett tag sedan) reagerade man på att varthän man sågvardet färdigmat (
ledig dag, plugga/ jobba hemma, sjuka barn eller vad det nu kan vara mitt i veckan. en gryta som får koka i timmar eller något man kanske inte gör efter jobbet direkt varje dag
Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut att vara klara innan avbryter man bara tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.