(Om ni fattar vad som har hänt nu, så är ni mer kvicktänkta än mig tydligen. Och jag vill ju inte vara sämre jag, så jag gjorde en egen variant inspirerad av Sofies
Ja, alltså, jag har inte vunnit på triss (även om det hade varit väldigt trevligt), utan plötsligt har man en sån där dag när allt blir nästan helt perfekt
Den här lergrytekycklingen är en sån perfekt rätt att göra då, man hackar massa grönsaker i början men sen sköter sig hela rätten helt själv i ugnen medan man gör det man ska
Man är det när man säger att tiden går så vansinnigt fort att man inte hinner med längre. Idag fick jag iallafall till ett besök i Ullared och fick fyllt på skåpen här hemma med diverse bra-ha-grejer, å så lite hink och spade och diverse trädgårdsleksaker för grabben
Det händer inte ofta, men ibland blir det faktiskt jag som får råda helt själv i köket. Men jag får ju inte tummen ur att ta mig dit, så jag gör det genom maten istället
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Ingen fara, det var ingen som besköt oss eller så, däremot fick vår kotte ett glädjefnatt av värmen från elementet och slängde upp sina kottfjäll (det heter tydligen så har vi fått lära oss) och avslöjade fröna som sitter därinne
Det är inte många ingredienser med i receptet men det krävs faktiskt inte så mycket mer för att njuta av en otroligt god middag, var smak har sin plats och det finns ingen större konkurrens på tallriken
I det här fallet färdiga bottnar som är himla bra att ha när jag vill ha något snabbt och gott att äta, vilket händer ganska ofta nu när det är en del annat att pyssla med än att stå i köket
Minns inte vad bloggen hette men om ni mot all förmodan är här inne och läser så - tack. Älskar att kolla runt på nätet för inspiration för att i min tur kunna inspirera vidare
Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.