Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen. Vilken receptskatt det gömmer sig, och så många recept det är man lätt glömmer bort
Veckans vegetariska. Massvis med gurkmeja såklart. Vi hade ingendirekt mat hemma och jag letade runt iskafferiet och kylskåpet och fickihop denna gryta
Skriv gärna i kommentarerna. Hemmagjord supermedicin mot förkylning. Det var uppenbarligeninte bara jag och minfamilj som behövde en ordentligvitaminboost förra veckan
En klassisktpytt-i-pannainnehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Tahini är en sesampasta som man brukar använda när man gör t ex hummus. Det är iprincip det enda jag har använt det tilli många år men nu har jag börjat använda det alltmer imatlagning och dressingar och det är väldigt gott
Här får dem välja "sin" rätt, gärna vara med och laga maten också. Kålpudding. Något som många säkert tycker låter krångligt och en rätt som bara mormor och farmor gör
Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute ibutikerna och trädgårdslanden. Jag använde några av dyrgriparnatill en riktigtklassisk jordgubbstårta
Dags för ännu ett express-recept att dela med mig av. En hektisk vecka väntar och då behöver man äta så ordentlig mat som möjligt även om tiden är knapp
Det är ett klassiskt recept på gröt, som en gång sägs ha skapats av Vera Niemi på Pajala Sjukhem. Många äldre blir ju förstoppade - bl a p g a att de inte rör sig så mycket - och hon tyckte det var bättre att komma tillrätta med de tröga magarna med hjälp av en god och nyttig gröt i stället för med en massa laxermedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.