Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, den blir absolut bäst att göra på stor sats. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut i form och baka på 8-10 min i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 225 grader
Jag grillar tofu både på grillspett och som cirka en centimeter tunna bitar/biffar. Tofu är enkelt att grilla men lite knepigt att marinera eftersom den inte tar åt sig smak speciellt lätt
Visst kan det ibland kännas ganska ensamt vid bordet när alla vuxna börjar med tre omgångar sill och skålar in midsommar - och där sitter man kvar och är ju inte riktigt som barnen som hoppar på det varma redan innan utan har på senare år seglat in på någon vuxenskala och snällt sitter och äter färskpotatis, gräddfilssås och rödlök
Gör en större eller mindre sats beroende på hur mycket du använder. Jag har lagt upp recept på cashewnötsmjölk redan en gång för ett par år sedan – men jag vill igen tipsa om här enkla sättet att göra egen veganmjölkpå bara 2 minuter. 1 knivsudd salt för att runda av smaken på mjölken. Mixa cashewnötter med 3 dl vatten på högsta hastighet i en stark blender (gärna starkare än 700 W) tills att konsistensen är helt slät och gräddig. 1 knivsudd salt för att runda av smaken på mjölken
En skål full av krämighet och en stor mängd protein, det är en bra början på dagen eller hur. Silkestofun har en smak många av oss kanske inte är vana vid
Doppa tofuskivorna i smeten och lägg på en tallrik. Följ mig på bloglovin’ om du vill se hur det går med min veganmånad och om du vill spara inlägg och recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.