Skriv ut receptet/inlägget med eller utan bilder, klicka här (Print Friendly) Formfranska. Dessutom är de betydligt mer mättande än färdigköpt formfranska som mest verkar innehålla luft
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
) Det är också gott att ha bär eller skivad frukt tillsammans med krämen mellan de båda lagren. Denna tårta hade vi både på midsommarafton och på Hugos kalas
Servera grädde eller vaniljsås till. Man kan byta ut ananasen mot päron eller persikor om man så vill. Häll i gjutjärnspannan eller i en tårtform, ca 22 cm
Stick potatis och sill på tandpetare, klicka på crème fraiche och strö på hackad dill eller gräslök. Plockmat kan man verkligen variera i det oändliga, att låta säsongens utbud i affären styra valet är bara ett sätt att förändra
Servera med en god röra som förrätt eller liknande, gör varm smörgås eller ta fram som frukostbröd. Denna formfranska är väldigt lätt att göra och passar fint att frysa för att ta fram då och då
Röran är jättegod till färsbiffar och pasta, vegetariskt eller varför inte med lite bacon. 1 kruka hackad färsk timjan eller basilika eller oregano - eller flera sorter. 1 kruka hackad färsk timjan eller basilika eller oregano - eller flera sorter
Formfranska är ett klassiskt mjukt bröd som passar utmärkt att rosta. Den här glutenfria formfranskan är gjord på ljus glutenfri mjölmix och blir härligt luftig och mjuk
Nu råkade det bli så att vi hade helt slut på brödet i fredags, det händer väldigt sällen och jag orkade inte heller bråka med alla andra på ICA en fredags eftermiddag för en brödlimpas skull
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.