Idag har det varit en lugn dag. Vi har spelat spel, tvättat och bäddat rent (i hopp om att alla löss är borta – hittadeinga fler) och varit ute på tomten och lekt och även planterat om tomatplantorna (blev inte av sist då vi behövde nya krukor) och satt ner de sista fröna i landet
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
För ett par veckor sen köpte jag Jennie Walldéns kokbok "Asiatiska smaker" och det var så mycket som lät så gott så det nästan vattnades i munnen när jag läste recepten
600 g kycklinglårfilé 2 paprikor, imunsbitar (gärna olika färger) 4 salladslökar, i 3 cm bitar 2 klyftor vitlök, skalade och skivade 1 msk rapsolja, tillstekning 0,5 msk sesamolja 0,5 msk risvinäger 0,5 msk japansk soja 1 msk vita sesamfrön, rostade. Marinad3 msk japansk soja 1 msk sambal oelek (eller mer om du vill ha ännu mer sting) 1 msk flytande honung 1 klyfta vitlök, skalad och riven
Men idag gjorde vi en vardagsklassiker, vår Sambalkyckling. Det finns flera orsaker till detta. Men den absolut främsta är att vi ska ha vårt tredje barn inom en månad och äter en väldigtliberalvariant av LCHF
Men idag gjorde vi en vardagsklassiker, vår Sambalkyckling. Det finns flera orsaker till detta. Men den absolut främsta är att vi ska ha vårt tredje barn inom en månad och äter en väldigtliberalvariant av LCHF
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Favoritirepris. Den här är grymt god, så har nimissat den får ni åter chansen att prova på den. Servera gärna bröd till som man kan suga upp det sista av såsen med
Måndag, ny vecka och nya möjligheter. Har varit på möte på försäkringskassani hopp om att få lite klarhet i vad jag ska till att börja göra nu när minsjukskrivning går ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.