Täck degens yta med ett lager olja, lägg ut kvistar av färska örter och klappa in dem i degen. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, den ska vara ca 1 1/2cm tjock. Tryck ca 20 hål i degen med pekfingret OBS
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
Det tar ju ett tag att baka bröd men med detta bröd så är det värt det. Det är inte speciellt krångligt heller och räcker till hela familjen och delar av släkten, om man nu vill dela med sig vill säga…
Mitt andra tips inför kräftskivan är focaccia med smak av tomat och basilika. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, 1 1/2–2 cm tjock. Tryck 20–24 hål i degen med pekfingret
Blanda med jästen och rör runt tills den löst sig. Lägg dom på varsin ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck med fingrarna så att det blir gropar i degen och strö över flingsalt
Brödet serveras då oftast tillsammans med god olivolja och några droppar av den klassiska balsamvinägern från Modena och då gärna den krämiga varianten
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focaccia med soltorkade tomater, fetaost och färska örter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
I de flesta fall, då du blir serverad en Salade Niçoise, så kommer du få en sallad med kokt potatis, rödlök, tomater, ägg, kapris, oliver och tonfisk på burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.