Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på salt och sesamfrö. Blanda snabbt ihop ost, mjöl, smör och vatten till en deg
Chèvren är godast tillsammans med lite sötma tycker jag, och då gärna honung. På en av dessa underbart goda frasiga förrätter samsas chèvren om platsen tillsammans med rödbetor, ruccola, valnötter och just honung
1Pizza med löjrom och silverlök1 dl crème fraîche 100 g vällagrad ost, riven (t ex Svecia, Prästost, Västerbttensost) 1 silverlök 1 citron, rivet skal och färskpressad saft 1 dl gräslök, finhackad 80 g löjrom 1 tsk flingsalt. 1Pizza med ädelost och äpple1 dl crème fraîche 100 g grönkål 1 msk olivolja 100 g ädelost 2 tsk flytande honung 1 äpple (t ex Fanny eller Ingrid Marie) 1 dl hasselnötter, hackade och rostade 1 tsk flingsalt
Delade upp krämen i 2 bunkar där ena var med lakritsmak (tillsätt 1/2 dl krossad turkisk peppar eller ca 1/2 msk lakritspulver i krämen) och en "naturell"
Men det är mest för att det är spännande att experimentera och för att sötsaker blir mest liggandes i frysen hos oss som tas fram nångång ibland medan dessa nyttigare bakverk äter vi av flera gånger i veckan
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
(Jag brukar använda en äggskärare och dela dom i den på tre olika håll för att få små kuber. Det hade förmodligen varit lättare med landgångsbröd istället för formfranska eftersom de sistnämnda gärna vill glida isär efter ett tag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.