Catharina König

Catharina König

Catarina Königs pasta arrabiata

Catarina Königs pasta arrabiata

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Arrabiatasås 3,5 klyfta(or) vitlök(ar) 2 st gul lök(ar) , små 1 msk olivolja 800 gram körsbärstomater , konserverade 0,5 tärning(ar) grönsaksbuljong 0,5 kruka(or) basilika 0,5 krm chiliflakes 1 krm salt Pasta 400 gram spaghetti 1 tsk olivolja 1 msk salt 0,5 msk smör 1 krm svartpeppar Tillbehör 100 gram mozzarella 25 gram grana padano Köp receptet Näringsvärde Kcal
Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

400-500 g färsk tagliatelle 300-400 g lövbiff 8-10 skogschampinjoner 0,5 gul lök 1 röd paprika 1 gul paprika 1 klyfta vitlök 3 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 1 msk koncentrerad kalvfond (eller oxfond) 1,5-2 msk cognac 1 tsk rödvinsvinäger 0,5 msk färsk timjan, hackad smör, till stekning rapsolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Langos med rom och gräddfil

Langos med rom och gräddfil

1 mjölig potatis (medelstora, med skal) 1,5 dl mjölk (4% fetthalt) 15 g jäst 1 tsk strösocker 2,5 dl vetemjöl (+ lite till utbakning) 1 tsk salt rapsolja, att fritera i
Räkcocktail á la König’s

Räkcocktail á la König’s

8 havskräfta (stora eller vannameiräkor) 0,33 isbergssallad (litet) 2 avokador 0,5 dl bondbönor 1 msk svart stenbitsrom
Heta vitlöksräkor med aioli

Heta vitlöksräkor med aioli

400 g skalade räkor, handskalade 4 msk olivolja 3 klyftor vitlök, hackad 1-2 tsk chiliflakes 1 tsk paprikapulver salt 1 knippe färsk bladpersilja, hackad ( några persiljekvistar till garnityr)
Paella med jätteräkor och spansk chorizo

Paella med jätteräkor och spansk chorizo

Paella1 gul lök (stor) 3 klyfta vitlök 2 msk olivolja 4 dl avioriris 0,5-1 g saffran 2 dl vitt vin 6 dl vatten 1,5 msk kycklingfond 3 kvisttomater 2-3 spetspaprikor 4 färsk chorizo, spansk 3 dl edamamebönor
Kycklingsallad med pasta och dijondressing

Kycklingsallad med pasta och dijondressing

1 grillad kyckling 300 g pasta, t ex fusili 0,5 rödlök, finhackad 2 avokador, mogna 250 g körsbärstomater 0,5 gurka 0,5 burk inlagda kronärtskockor 0,5 kruka basilika 65 g rucolasallad 150 g fetaost salt svartpeppar, nymalen
Catarinas lyxiga fiskgratäng

Catarinas lyxiga fiskgratäng

Duchessepotatis800 g mjölig potatis 25 g smör 0,75 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 2 äggulor 0,5-1 tsk salt 2 krm vitpeppar 600 g torskfilé salt
Krämig räkpasta med gremolata

Krämig räkpasta med gremolata

400 g linguine 1 burk handskalade räkor (à 580 g) 5 dl vispgrädde 0,5 dl torrt vitt vin 0,5 msk koncentrerad fiskfond 1 kruka färsk persilja, hackad 2 klyftor vitlök 0,5 citron, rivet skal salt svartpeppar, nymalen