Blanda socker, jäst, vetemjöl och vatten på låg fart i en degblandare i 5 min. Tillsätt matoljan och blanda vidare i 3 min (helt okej om degen inte går helt ihop). Tillsätt saltet och blanda ytterligare i 2 min (degen ska nu ha gått ihop). Kubba upp (dela) degen i 90 grams-bitar och rundriv. Forma bröden till önskad storlek (10-12 cm i diameter) och baka direkt i en väldigt varm ugn (250-300 grader) 2 min på varje sida
Blanda rumstempererad smör med pressade vitlöksklyftor, oregano, persilja och riven parmesanost. Toppa med riven ost och topping, som t ex tomat, chili, mozzarella och tomat osv
1 Lös upp jästen i fingervarmt vatten, och tillsätt salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig och elastisk deg 3 min sakta och 4 min snabbt i maskin. 2 Dela degen i 10 lika stor delar och rulla runda. 4 Lägg bröden glest på plåten och baka i 245 °C tills de har fått lite färg och blåst upp, ca 10 minuter
Rätten funkar fint även med â€gammalâ€potatis. Den tar lite tid eftersom potatisen ska bli klar i ugnen men det är ju bara vänttid och inte arbetstid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.