Daimbitarna ger en härlig choklad- och karamellsmak till den saftiga vaniljkakan. Låt svalna helt innan du brer på vaniljkräm och garnerar med daim samt färska bär
Det har jag faktiskt slutat med sedan många år, numera är det mjukt, rumstempererat smör som gäller för att få fina, luftiga och framförallt saftiga lussebullar
Några fyllde jag med non stop, andra med hasselnötter och några med hackad mörk choklad. Idag har jag och Amanda bakat riktiga goda och saftigalussekatter
Pensla lussekatternamed ägg. Smält smör i en kastrull tillsammans med saffran. Testade ett nytt recept - Mannerströms saftigalussekatter och de var jättegoda
Vanligtvis brukar jag använda mig att ett recept med kesella vilket ger saftiga bullar men till mitt senaste bak bytte jag ut kesellan mot ägg samt mer smör (riktigt smör, jag använder aldrig margarin) i degen
Hyvla smöret med osthyvel så kyls det av snabbare eller ta fram smöret i god tid före bakning. När gräddningen är färdig, pensla med uppvispat ägg för att få en fin, blank yta
Smält smöret, blanda ner saffran medans smöret smälter. Att ha i ett ägg i smeten hjälper också till att göra lussekatterna så där luftiga och saftiga som de ska vara
Koka upp mjölken med vaniljstången. Vaniljkräm. Avsluta med jordgubbarna på toppen. Bred ut hälften av vaniljkrämen, tryck i hälften av jordgubbstärningarna, lägg på den andra bottnen, bred ut resten av vaniljkrämen, tryck i resterande jordgubbstärningar, lägg på topplocket
och en massa andra frågor så nu tänkte jag att det var dags att berätta hur jag gör…Detta är ett basrecept med inga krusiduller…men det blir sååå saftiga och goda lussekatter
Sockerkaka med smak av hallon och vaniljkräm. Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp i en bunke. Det går jättebra att äta utan vaniljkrämen också, zucchinin och kvargen gör kakan väldigt saftig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.