Jag hade dock ingen citron och en helt vanlig sockerkaka kändes lite trist, så jag smaksatte kakan med de ingredienser jag hade hemma, nämligen mandelmassa och äpple och det blev en otroligt saftig och god kaka
och hittade ett recept på saftigsockerkakamed riven mandelmassa. ) om man nu har mandelmassa hemma, annars kan man baka saftigsockerkaka ändå, utan mandelmassa
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Till efterrätt kommer det bli en variant av trifle, en vanlig dessert i Storbritannien och Australien, så idag förbereder jag med att baka en saftigsockerkaka som är en av ingredienserna
(min honung var smaksatt med saffran). Blanda kokos med vetemjöl och bakpulver. Bred ut den i en stor långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper, ELLER två stycken långpannor ca 12x35 cm
Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp. Helt enkelt en vanlig sockerkaka. vaniljsocker eller rivet citronskal, mjölet blandat med bakpulvret och mjölkblandningen
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka medäpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.