Saftig sockerkaka, Leilas grundrecept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 12,5 dl strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 11 dl mjölk
  • 13,5 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 nypa salt
  • 1 smör och ströbröd, till formen
  • 1 Saftig sockerkaka3 ägg (ekologiska) 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt smör och ströbröd, till formenSätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten. Fyll en smord och bröad sockerkaksform. Grädda sockerkakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig. Låt din sockerkaka svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.