1 Saftig
sockerkaka3 ägg (ekologiska) 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt smör och ströbröd, till formenSätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten. Fyll en smord och bröad sockerkaksform. Grädda sockerkakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig. Låt din sockerkaka svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Den här veckan var min sista arbetsvecka på kyrkogården för den här säsongen. Det känns vemodigt att ta vinteruppehåll, för jag kommer att sakna mina härliga arbetskamrater, men samtidigt ska det bli ganska skönt att ha lite ledigt nu efter att ha jobbat, i stort sett nonstop, ända sedan april
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.