Skär smöret i bitar och blanda med socker och mjöl. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen svalna. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen
Tillsätt smöret och finfördela med en gaffel eller fingertopparna. 50 gram smör. 50 gram smör. Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag
6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Tryck ut degen i en smörjd pajform och ställ in i kylen medan du gör fyllningen. Den här pajen gjorde jag med mina sista sommaräpplen som jag räddade från att falla till marken oanvända, vilket var ödet för den resterande skörden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.