Jag smaksätter den med tomatpuré och torkad timjan och det ger en otroligt god smak. Det här är mitt bästa reept på köttfärslimpa, den kan inte bli torr
Förra veckan gjorde jag köttfärslimpa. Mest för att jag hade ett gäng kokta ägg i kylen som behövde användas och för att jag sett andra recept med gömda ägg i limpan
Grädda limporna i mitten av ugnen i 200-225 grader i ca 1 timme eller till limpan är klar och ej släpper ut röd köttsaft då man sticker med sticka. Servera med kokt potatis, en god sås och sallad och ev lingonsylt 1 kg köttfärs
Bröd med zucchini, pumpa, rödbetor eller morötter. Pensla bröden med vatten och strö över. Täck över med bakduk och låt jäsa 2 timmar i rumstemperatur. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa 30 minuter under bakduk
När man bakat goda, saftiga och nyttiga fröbröd med morötter. Det som tar lite tid i anspråk är att riva morötter men det är också dessa som gör bullarna saftiga och goda
God och saftig - precis som en smörgåstårta ska vara. Det hade förmodligen varit lättare med landgångsbröd istället för formfranska eftersom de sistnämnda gärna vill glida isär efter ett tag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.