Det bidrar liksom fiberhusken till ett saftigare bröd. Det är framställt av en nordafrikansk, mycket näringsrik ochglutenfri ört, som traditionellt används i "pannkakorna" injera, och som hör till basmaten i Etiopien och Eritrea
(Jag använde flytande mjölkfritt margarin som är fritt från kokos och solros). Smörj en form och ströa med antingen glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd
Viktigt att påpeka dock är att xantangummi även kan framställas av vete, och att det är viktigt att hålla sig till ett märke som är garanterat glutenfritt
I boken kallas den för den ultimata morotskakanoch jag kan inte annat än att hålla med. Jag vet, det låter inte speciellt gott med morot och ananas i en kaka
Jag har aldrig tidigare använt agavesirap som ersättning för socker när jag bakat, men nu fick jag för mig att testa, och det gick ju hur bra som helst
Tänk, snart är det vår, och vi kan plocka egna, späda nässlor. Jag tycker att vintern känts oändlig, men börjar så sakteliga vakna till liv av vårsolen och ljuset
Rör ned mjölkblandningen och lingonsylten och blanda ihop allt väl. 2 dl bovete bovetemjöl2 dl krossat bovete 1 dl glutenfri mjölblandning1 msk fiberhusk1 tsk salt1 tsk bikarbonat1 dl linfrön1 dl lingonsylt2,75 dl alternativ till mjölk2 msk flytande honungRör ut fiberhusken i mjölken och låt svälla 10 minuter. Fyll i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min på 175 grader. 1 dl glutenfri mjölblandning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.