Den ger julkaraktär till ett enkelt litet mästerverk med smaker som kokos och pecan. Jag tipsar om att göra den i en liten form, det gör jag alltid med rawtårtor, då de är lite kompaktare än diverse klassiker
Denna gången använde jag tre-lika-receptet på tårtbotten och smaksatte förstås med saffran igen. Denna tårtbotten smakar mindre, men är lättare och fyllningarna kommer fram mer
Eftersom jag ville använda min favoritbotten som är riktigt knäckig samt daimgrädde tyckte till och med jag att tårtan behövde något fräscht på toppen vilket blev färska jordgubbar
Vi serverade den med rödbetssalladen, som ni fick recept på igår, och en bit gott bröd. Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Valet föll självklart på en en hembakad pizza med lite tjockare botten. Tryck sedan ut degen med hjälp av fingrarna så att den täcker nästa hela plåten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.