Saffransskorpor och saffransskorpormed apelsin och pistage. Igår visades Leilas söta jul på teven och hon bakade dessa saffransskorpor (igen) fast med modifierat recept
Blanda mjöl och bakpulver som du rör i blandningen tillsammans med de grovhackade mandlarna. Lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt och låt torka i ugnen ca en timme eller tills de känns torra
Ingredienser Portioner. Ger ca 50 skorpor 100 g smör 1/2 g saffran 1/2 tsk salt 100 g sötmandel 100 g vit choklad 6 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl torkade tranbär 3 ägg 2 1/2 dl socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Jag serverade dom nybakade skorporna med en liten klick vispad kokosgrädde. Dela degen i två delar och forma till två längder, lägg på en plåt med bakplåtspapper
-) och först ut är saffransskorpor, ville testa något nytt så det blev skorpor med smak av apelsin och choklad, goda blev det, men jag föredrar nog saffransskorpor som de är, nu tog apelsinen och chokladen över och gjorde att de inte smakade så mycket saffran men himla goda ändå
De ekologiska äggen jag köpte för ett tag sen med gulaste gulorna ever gjorde att krämen inte blev så vit som jag önskade, så man kan ju ta i lite kakao så får man chokladkräm emellan istället
Vi grillade i fredags med de amerikanska släktingarna och jag hade gjort denna till efterrätt. Blanda mördegen och klä en stor pajform med löstagbar kant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.