Dessa knapriga biscotties med både chokladochmandel gick hem hos maken, dock inte barnen. Då jag smaksatt dom medbittermandel-essens så är de lite mer ett bakverk för vuxna
Ger ca 50 skorpor 100 g smör 1/2 g saffran 1/2 tsk salt 100 g sötmandel 100 g vit choklad 6 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl torkade tranbär 3 ägg 2 1/2 dl socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Jag har gjort om det lite och bytt ut mandeln mot vit chokladoch svarta vinbär. Jag är hemskt förtjust i Leila Lindholms saffransskorpor, ja eller hennes mammas skorpor rättare sagt och de är nog en av mina favoriter när det kommer till julfika
ta fram en plåt med ett bakplåtspapper på. strö över lite socker (om du använt mörk choklad men vill ha smaken lite mindre bitter) och strö sedan havssalt ovan på
Avsluta med att vända ner citronskalet ochchokladknapparna. Dekorera varje kaka med pärlsocker. Arbeta samman smör, salt, saffran ochmandelmassa i matberedare
Avsluta med att vända ner citronskalet ochchokladknapparna. Dekorera varje kaka med pärlsocker. Arbeta samman smör, salt, saffran ochmandelmassa i matberedare
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosolja och eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt
Hacka chokladenoch blanda med lätt smulade kokoschips ochmandelspån. Chokladen innehåller jordmandel, vilket inte ska förväxlas varken med vanlig mandel, jordnöt eller andra nötter
Egentligen tycker jag bäst om biscotti medmandeloch saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant medmandel, citron och vit chokladoch det blev jättegott
Pensla bullarna med uppvispad ägg och strö på pärlsocker och eventuellt mandelspån. Jag ska försöka sätta igång med det baket snart och frysa in en massa lussekatter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.