Vet ni hur gott det är med saffranssemlor. Har ni testat. Om inte så gör det. Det är enkelt att göra och bullarna kan frysas in och tas upp efter behov, typ en om dagen per person
Vad sägs om ett gäng saffranssemlor. Hej på er. Jag tänkte vi skulle börja denna vecka med något riktigt gott som passar perfekt till att baka på söndag när det är det 1a advent
Efter ett långt uppehåll är jag tillbaka, jag börjar med att baka mina favoriter saffranssemlor fyllda med mandelmassa och vispad grädde, det är nog det godaste som finns
De som inte kan vänta till semelsäsongen som börjar om några månader kan idag känna sig lugn. Antingen går man till affären och köper en torr bulle med mandelmassa i och för gammal grädde, eller så bakar man dom själv och äter goda semlor
Igår gjorde jag fantastiska saffranssemlor ett måste om du gillar saffran och semlor. Måndag, regn och rusk och nu tänkte jag trotsa det dåliga vädret med en välbehövlig springrunda
Fördeg. Smula ner jästen i degbunken. Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt vetemjöl och socker. Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskeyn och häll ner i fördegen
Har ni inte tröttnat på saffran så här kort efter jul rekomenderar jag dessutom saffranssemlor - de är förförande goda, och är precis det där lilla extra extra i en semla
Idag blev det dags att presentera ett juligt recept även om det handlar om semlor. Men jag älskar smakerna och de är ju såååå juliga, så då tycker jag man kan smälla till med det fast det är jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.