Nu ligger alla lussekatter i frysen, några påsar är öronmärkta med "lucia", "julafton" och "juldagen" för att vara säker på att de inte är slut när vi verkligen ska ha dem
Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Saftiga, luftiga och ”bulliga” lussekatter. 1-2 påse saffran a 50 g. (Smaksättning för andra bullar än lussekatter - 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver). Blöt och olja händerna lite och forma 10 stycken smala korvar och forma till önskad form, lussekatter snurras i varje ända. 1-2 påse saffran a 50 g (Smaksättning för andra bullar än lussekatter - 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver)
Lägg dem på ugnsplåten och pensla med uppvispatägg. Skär ut locket när bullen svalnat, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde, lägg på locket och pudra din skapelse med t
Lussekatter är ett måste i juletid och jag hade räknat med att behöva testa mig fram flera gånger, men otroligt nog så blev det fantastiska lussekatter redan på första försöket
Det är faktiskt ganska vanligt att vi inte möter någon på vår kvällspromenad. lussekatter. Jag brukar använda två påsar med saffran, (det är ju så gott
När man googlar på recept pålussekatter så får man upp hur många som helst. Men i år är jag tillbaka på ruta ett och tillbaka till det traditionella receptet som jag bakade redan för herrans massa år sen
Är degen för lös tar man ordentligt med mjöl på bordet och är den ordentligt fast kan man ta några droppar vatten på fingrarna när man rullar ut bitarna
Självklart skall jag dela med mig av ett riktigt bra recept pålussekatter. Lucia har i och för sig alltid varit något av en favorithögtid för min del och i år skall jag jag se till att sjunga för glatta livet i det årliga luciatåget på IKEA här i Köln, tillsammans med ett gäng andra svenskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.