Dekorera bullarna medlingongrädden, lägg på locket och sikta florsocker ovanpå. Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskeyn och häll ner i fördegen
Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel och rör ner i degspadet. Vispa grädden, blanda ner lingonsylten och spritsa eller lägg en klick lingongrädde på varje bulle
Lägg glest på plåtar med bakplåtspapper. Gröp ur lite av inkråmet med en gaffel. Blanda inkråmet med riven mandelmassa, apelsinskal, apelsinsaft och grädde
Vad sägs om ett gäng saffranssemlor. Jag tänkte vi skulle börja denna vecka med något riktigt gott som passar perfekt till att baka på söndag när det är det 1a advent
Efter ett långt uppehåll är jag tillbaka, jag börjar med att baka mina favoriter saffranssemlor fyllda med mandelmassa och vispad grädde, det är nog det godaste som finns
Spritsa på lingongrädde, sätt på locket och avsluta med att pudra över florsocker. Antingen går man till affären och köper en torr bulle med mandelmassa i och för gammal grädde, eller så bakar man dom själv och äter goda semlor
Igår gjorde jag fantastiska saffranssemlor ett måste om du gillar saffran och semlor. Måndag, regn och rusk och nu tänkte jag trotsa det dåliga vädret med en välbehövlig springrunda
Några av hans kompisar i skolan spelar innebandy och innan när vi frågade honom så ville han inte, men nu när kompisarna spelar på skolan och pratar om hur roligt det är så ville han också vara med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.