1 florsockerBlanda
saffran med likör i en kopp. Rör om och låt stå 10 minuter. Smula jästen i degbunken, tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst sig.
1 Tillsätt
saffran med likör, salt, socker och ägg, smöret i klickar och mjöl. Bearbeta degen i maskin tills den släpper bunken, cirka 10 minuter. Låt degen jäsa under plast, cirka 45 minuter.
1 Ta
upp på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma degen till en längd och dela i 20 bitar. Rulla dem till runda släta bullar. Lägg glest på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk, cirka 45 minuter. Sätt ugnen 225 grader.
1 Pensla
bullarna med uppvispat ägg med salt. Grädda mitt i ugnen, cirka 8 minuter. Låt svalna på bakgaller under bakduk.
1 Skär
eller klipp av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av inkråmet med en gaffel. Tvätta apelsinen i varmt vatten, torka och riv av skalet. Blanda inkråmet med riven mandelmassa, apelsinskal, apelsinsaft och grädde. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och klicka eller spritsa den på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker.
Vad sägs om ett gäng saffranssemlor. Jag tänkte vi skulle börja denna vecka med något riktigt gott som passar perfekt till att baka på söndag när det är det 1a advent
Pensla bullarna med uppvispat ägg innan de gräddas i ugnen enligt recptet. Skär av ett lock och ta ut innanmätet i bullarna och blanda det med mandelmassan
Efter ett långt uppehåll är jag tillbaka, jag börjar med att baka mina favoriter saffranssemlor fyllda med mandelmassa och vispad grädde, det är nog det godaste som finns
Igår gjorde jag fantastiska saffranssemlor ett måste om du gillar saffran och semlor. Måndag, regn och rusk och nu tänkte jag trotsa det dåliga vädret med en välbehövlig springrunda
Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskeyn och häll ner i fördegen. Dekorera bullarna med lingongrädden, lägg på locket och sikta florsocker ovanpå
Några av hans kompisar i skolan spelar innebandy och innan när vi frågade honom så ville han inte, men nu när kompisarna spelar på skolan och pratar om hur roligt det är så ville han också vara med
Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel och rör ner i degspadet. Rulla bitarna till runda bullar och lägg dem jämnt fördelade på en plåt klädd med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.