Gnid in skaldjurenmed blandningen och grilla dem hastigt på båda sidorna. Krydda med salt och peppar. Servera skaldjuren tillsammans med risotton och riv eventuellt över lite färsk parmesanost
P) Saffransrisottomedskaldjur är däremot väldans himla gott så det fick det bli ikväll. Visst äter jag det och tycker ju inte att det är äckligt på något sätt, men det är ingen större risk att jag skulle ställa mig och baka en sats med lussekatter (vilket iofs också kan ha sin orsak i att jag inte kan baka för fem öre
Havskräftorna var jättefina och hade mycket kött i sig och inte alls sådär mjöliga som de kan vara om man har otur och med vitlökssmöret på blev de extra saftiga och goda
När jag äter halloumiost brukar jag för det mesta bara äta den som den är lixom, blanda ner den i ngn god sallad och då gärna med avokado, kyckling och krutonger som jag har gjort tidigare
När vi kom hem på eftermiddagen började vi med maten och vi gjorde någonting väldigt gott. Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor
Fräs det 12 minuter i en kastrull eller stekpanna med höga kanter i 2 msk olja. Låt småkoka på svag värme i ca 30 minuter tills riset är mjukt men med lite tuggmotstånd kvar. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar
Rör ner osten i riset och blanda medskaldjuren. Späd med vinet som får koka in. Fräs skaldjuren i resten av oljan och vänd ner ärterna mot slutet så att de blir varma
Ingredienser Portioner. 4 1 1/4 l vatten 3 msk konc kycklingfond 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 4 dl risottoris (t ex arborioris) 1/2 g saffran 1 dl torrt vitt vin 150 g sockerärter ca 100 g parmesanost 2 msk färskpressad citronjuice 200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade) 1 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Rör sedan ner det i bunken med den övriga fyllningen. På påskbordet här hemma serverades bland annat den här helt fantastiskt goda skaldjurs cheesecaken, eller jag använde bara räkor men du kan ju ta i lite kräftor om du vill ha det också
Saffransrisotto – krämig gräddig solgul milanesisk risotto kryddad med saffran. Risotton tillagas med fördel i en stor vid kastrull eller stor stekpanna med höga kanter
Krydda med salt och peppar. Mata riset med kokhet buljong varefter vätskan absorberas av riset. När riset är färdigkokt ska det vara mjukt med en aning tuggmotstånd
Fräs den mjuk, utan att den tar färg, i rikligt med olivolja. Vänd ner riset, höj värmen något och rör tills riset blandat sig väl med löken och känns torrt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.